Impressie van de recente optredens van Zanggroep Dirk


Hoe alles begon

Zanggroep Dirk is in 2004 opgericht door een aantal leden van Jongerenkoor Zajebo dat toen al ruim 30 jaar bestond. Aan het begin was dat een kleine groep. Maar al snel ging het ledenaantal groeien. Zanggroep Dirk is sindsdien uitgegroeid tot een popkoor dat veel bezig is met zangkwaliteit, podiumpresentatie, beleving en interpretatie.

Zanggroep Dirk geeft een aantal optredens per jaar en heeft onder andere vaste plekken waar hij steeds weer gevraagd wordt, zoals verpleeghuis Dommelhoef en Meezing KerstFeest bij Het Muziekgebouw Eindhoven met Wilhelmina Muziekvereniging. Jubilea worden gevierd met grote concerten en spetterende shows.

Ruim 13 jaar lag de muzikale leiding van Zanggroep Dirk in de handen van ervaren dirigente, vocal coach en zangdocent Ashley van Gemert. Zij studeerde aan het Conservatorium en de Rockacademie en leidt met veel passie al jaren lang verschillende koren.

Concert Seasons Of Love

Ter gelegenheid van het 12½-jarig bestaan heeft Zanggroep Dirk op 13 en 14 Mei 2017 twee schitterende shows uitgevoerd onder de titel ‘Seasons of love’ in ’t Tejaterke in Best. Met veel mooie ingetogen en swingende nummers, expressie en sfeervolle podiumverlichting nam Zanggroep Dirk het publiek mee op reis door de seizoenen en liefde.

Opnamen Concerten

Bekijk hier de opnamen van het jubileumconcert ‘Seasons of Love’ in 2017 ter ere van het 12,5 jarig bestaan van Zanggroep Dirk in ’t Tejaterke in Best.

Bekijk hier de opname van het jubileumconcert ‘Dirk Schittert’ in 2014 ter ere van het 10 jarig bestaan van Dirk.