Dirk Leden

Zanggroep Dirk bestaat uit 35 leden in de leeftijd vanaf 18 jaar. We zingen vijfstemmig: sopraan, hoge en lage alt, tenor en bas. Er wordt veel aandacht besteed aan zangkwaliteit, podiumpresentatie, tekstbeleving, houding en uitstraling.

Dirk Band

Zanggroep Dirk wordt begeleid door een eigen live band. Vier van de leden vormen de Dirk band. Zij spelen piano, drums, gitaar en basgitaar. Bij de optredens en repetities spelen zij altijd mee. Tijdens grote concerten maakt Dirk ook regelmatig gebruik van gastmuzikanten.

Dirigent

De muzikale leiding van Zanggroep Dirk ligt in de handen van Maartje Knoop, de ervaren koordirigent en muziekdocent. Zij dirigeert diverse koren en coacht kleinere zangensembles. Haar sterke kant is de combinatie van zang en theater.

Repetities

Wij repeteren iedere donderdag van 20.00 uur tot 22.15 uur in het wijkgebouw ’t Slot aan het Kastelenplein 167 in Eindhoven.

Zanggroep Dirk repeteert samen met de live band. Maar er worden ook regelmatig aparte koor en band repetities gehouden.

Lid worden?

Op dit moment zijn wij op zoek naar de sopranen en de tenoren die ons koor kunnen komen versterken. Voor andere stemgroepen is er een wachtlijst. Wil je een keer komen luisteren en een repetitie beleven? Neem dan contact op met Zanggroep Dirk om te kijken wanneer je kunt komen.